Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Johan Derksen: ‘Liever Noa Lang, dan Xavi Simons’

Veel mensen vinden dat Xavi Simons een kans moet krijgen in de basis van Oranje maar analist Johan Derksen loopt hier niet in mee. Volgens hem is een andere speler meer geschikt om te gaan floreren.

De mannen aan tafel zijn het niet vaak eens, maar over het discussiepunt ‘moet het beter met Oranje?’ is het antwoord eensgezind ‘ja’. Hoe dat kan gebeuren, daar zijn de meningen natuurlijk wél over verdeeld. Presentator Wilfred Genee opperde een basisplaats voor Xavi Simons, maar dat viel niet in heel goede aarde.

Derksen haakte meteen in op het standpunt: “Nee, dat kan niet. Die loopt stage en moet leren. Die is meegenomen om ervaring op te doen. Die jongen met die grote mond van Brugge (Noa Lang, red.) vind ik dan nog beter.”

Volgens René van der Gijp heeft Oranje helemaal niet de gelegenheid om bepaalde krachten rust te geven. “Want ze moeten nu nog gewoon een keer goed gaan voetballen. Als je goed had gespeeld in de eerste twee wedstrijden, dan had je kunnen zeggen: ‘we geven er een stuk of vier rust’. Maar nu moet je proberen om eerst weer goed te gaan voetballen.”

Volgens Derksen kan Lang daar het beste bij helpen. Juist omdat hij altijd dwars ligt. “Het is een jongen die altijd boos is en tegendraads, maar in balbezit en in één-tegen-één gebeurt er altijd wel wat met die jongen. Ik kan me best voorstellen dat als een wedstrijd op slot zit, je hem erin zet. Dan zou ik hem er eerder inzetten dan Simons.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *