Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Voormalige Feyenoord-flop staat na het WK voor megatransfer’

Marokko-bondscoach Walid Regragu heeft zijn middenvelder Sofyan Amrabat geprezen voor zijn spel. Volgens de oefenmeester is hij rijp voor een stap hogerop.

Net als bij zijn gebruikelijke werkgever is Amrabat ook bij de Leeuwen van de Atlas een vast gezicht in de basisopstelling. Zowel tegen Kroatië als tegen België legde de voormalig speler van onder meer FC Utrecht een prima optreden op de mat. “Vertrouw me… Hij is een voetballer van wereldklasse en hij speelt een sleutelrol in mijn plannen”, vertelt Regragui na afloop van het duel met België (2-0 winst) op de persconferentie.

Als het aan de bondscoach ligt, speelt Amrabat na het eindtoernooi in Qatar niet meer in het shirt van La Viola. “Ik verwacht dat hij na het WK naar een van de grootste clubs van Europa verhuist”, aldus Regragui. Marokko stevent af op het bereiken van de achtste finale. In de wedstrijden tegen België en Kroatië werden vier punten bijeengesprokkeld, waardoor de weg naar de knock-outfase openligt. In het derde duel wacht met Canada de laatste tegenstander van de groepsfase.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *