Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Kik Pierie: ‘Keuze voor Excelsior was snel gemaakt’

Kik Pierie speelt de rest van het seizoen voor Excelsior. Ze huren hem van Ajax waar hij totaal geen uitzicht meer heeft op speeltijd. In de zomer hadden de Kralingers ook al interesse in hem.

Toen wilde Pierie echter per se voor zijn kans gaan in Amsterdam, maar nu stond hij er anders in. Op de officiële clubsite van Excelsior vertelt hij: “Ik wist dat ik in de winter een volgende stap wilde maken. Dan ga je kijken welke clubs interesse hebben en naar clubs waar ik interessant voor kan zijn.”

De keuze viel dus op Kralingen als tijdelijke bestemming: “Ondanks dat zij (Excelsior) niet beschikking hebben over een ruime begroting, doen zij er alles aan om te denken in creatieve oplossingen. Die mentaliteit spreekt mij aan. De club is heel ambitieus en dat ben ik ook. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en daarom is dit een goede match.”

Dit seizoen kwam hij alleen in de Keuken Kampioen Divisie uit voor Ajax: “Nu ben ik toe aan de volgende stap en dat is mezelf weer laten zien in de Eredivisie. Excelsior was meteen heel enthousiast en ik voelde me meteen thuis. Daarom was de keuze voor mij snel gemaakt. Ik wil hier heel graag voetballen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *