Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Brian Brobbey heeft misschien wel een te sterk lijf’

Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft zich uitgelaten over de fysieke staat van zijn spits Brian Brobbey. Hij stelt dat de jonge aanvaller misschien wel een te sterk lichaam heeft.

Brobbey werd voor een miljoenenbedrag teruggekocht van RB Leipzig, maar moest het in de eerste seizoenshelft vaak doen met invalbeurten. Dat had volgens Schreuder te maken met zijn fysieke gesteldheid. “We wisten ook dat hij niet alle duels kon spelen. Ik wilde met Kudus voor een alternatief zorgen. Ik hoor mensen zeggen dat het belachelijk is dat Brian niet drie keer in de week een wedstrijd aan kan. Die kennen zijn historie niet”, vertelt de Ajax-trainer in gesprek met Het Parool.

“In de fase dat ik hem wel een paar keer langer liet staan, kreeg hij last van een kniepees”, vervolgt Schreuder. “Weet je hoeveel problemen Romelu Lukaku bij Anderlecht heeft gehad toen hij zo jong was? Die was megavaak geblesseerd. Brobbey heeft ook zo’n sterk lijf, misschien wel té sterk. We moeten hem opbouwen, en hij moet veel in zichzelf investeren. Het is een balans die je bij hem moet vinden hoeveel hij fysiek aan kan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *