Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Louis van Gaal: ‘Heeft hij bij PSV dan geen spanning’

Xavi Simons maakte gisteren zijn debuut voor Oranje in het met 3-1 gewonnen duel tegen de VS. Hij kwam als invaller in het veld en mocht na de wedstrijd zo een haasje in ontvangst nemen.

Voor de camera van de NOS verklaart Van Gaal: “We kunnen nog véél beter. We hebben veel balverlies geleden in de eerste helft, onnodig balverlies. Dan hoop je op beter met twee andere spelers. Het ging ook beter, maar het moet nog veel beter.”

Aan het einde van het duel besloot hij ook een aantal spelers (Memphis Depay en Cody Gakpo) te sparen: “Als je drie goals hebt gemaakt, kan dat.” De bondscoach liet Xavi Simons nu wél debuteren, maar vond hij dat niet riskant? “Volgens mij kwam hij erin toen wij de 3-1 maakten. Heeft hij bij PSV dan geen spanning? Dit was een ander soort moment (dan in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar, red.), maar het is niet zo dat die druk er toen niet zou zijn geweest op hem. Ik wilde Memphis ook gewoon sparen, dat hij niet tot het einde van zijn krachten ging.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *