Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Meer PSV’ers in Oranje: ‘Hij heeft een goede klik met Gakpo’

Oranje staat in de kwartfinales van het WK in Qatar maar het spel heeft voormalig international Arnold Muhren nog niet kunnen bekoren. Hij vindt dan ook dat Luuk de Jong en Xavi Simons meer kansen moeten gaan krijgen in het elftal van bondscoach Louis van Gaal.

In gesprek met De Telegraaf licht Mühren zijn keuzes uit. “Het spel van Nederland is al decennia gebaseerd op het zo snel mogelijk bedienen van de zijkanten. Van Piet Keizer tot Robbie de Wit en John van ’t Schip, maar ook met Cody Gakpo en Memphis Depay heb je jongens die een man kunnen uitspelen op de flanken. Zet daar een echte spits neer – Luuk de Jong heeft bij PSV een aardige klik met Gakpo – en je kan iemand bedienen”, verklaart de oud-speler.

Simons mocht zijn eerste minuten maken op het toernooi, al zijn dat er nog niet genoeg wat Mühren betreft. “Ik zou ook Xavi Simons durven brengen, die heeft dat kwikzilverachtige, vliegt er langs en krijgt bij PSV vaak vrije trappen. Te jong? De bondscoach van Spanje kijkt ook niet naar leeftijden. Pedri kan voetballen, dus stelt hij hem op”, besluit Mühren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *