Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Oranje-invaller was de enige die vooruit wilde’

Marco van Basten snapt er niets van dat Oranje afgelopen vrijdag tegen Argentinie zo behouden speelde. Volgens de voormalig topvoetballer had Oranje in de verlenging moeten doordrukken want ze waren rijp voor de slacht.

Dankzij een geweldige invalbeurt van Wout Weghorst sleepte Nederland na een 0-2 achterstand een verlenging uit het vuur. Uiteindelijk bleken de Argentijnen na het het nemen van penalty’s toch de betere, waardoor het voetbalminnend Nederland in rouw dompelde. “Uiteindelijk gingen we pas na 75 minuten voetballen”, zegt Van Basten bij Studio WK 2022 van de NOS.

Buiten Weghorst om maakte ook een andere invaller indruk op de voormalig bondscoach van Oranje. “Berghuis was één van de weinigen die vooruit wilde. Ik snap niet waarom het zo laat pas gebeurde. We moesten omdat we 2-0 achterstonden. Maar als je op 2-2 komt, wist niemand weer wat we moesten doen…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *