Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘FC Barcelona wil uitpakken met Denzel Dumfries’

Denzel Dumfries heeft zich in de belangstelling gespeeld van FC Barcelona. Hier maken de Spaanse media melding van. Trainer Xavi Hernández heeft de rechtsbackpositie als zwakke schakel aangewezen.

Met Sergi Roberto, Héctor Bellerín en eventueel Jules Koundé en Alejandro Baldé is er aan opties geen gebrek. Kwalitatief loopt het echter niet over, zo heeft de Spaanse oefenmeester intern aangegeven.

Barcelona wil daarom graag een rechtsback aan de selectie toevoegen. Dumfries geldt hierbij als een serieuze kandidaat. De Nederlander speelt sinds medio 2021 voor Internazionale, dat hem destijds oppikte bij PSV. Ook in de Italiaanse Serie A hield hij zich uitstekend staande.

In 2023 moet Dumfries opgepikt worden bij Inter, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De club uit Milaan zou zestig miljoen euro als afkoopsom verlangen en dat is voor de Catalanen veel te gortig. Om die reden wil Barcelona onderhandelen in de hoop om de prijs te drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *