Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Frank Arnesen ging weg op medische gronden’

In een gesprek met Voetbal International is Feyenoord-directeur Dennis Te Kloese ingegaan op het vertrek van technisch directeur Frank Arnesen bij de club. Zo zou er niets waar zijn geweest dat de club van hem af zou hebben gewild.

“Anders hadden we in eerste instantie niet verlengd. Wel wilden we de persoon in bescherming nemen”, aldus Te Kloese. “Uiteindelijk kom je bij de vraag uit wat in het belang van Feyenoord is. We wilden niet steunen op iemand die maar een bepaald percentage van zijn werkzaamheden kan doen. Dat zou geen goed beleid zijn. De beslissing is gemaakt op medische gronden.”

Een opvolger heeft Feyenoord nog niet gevonden. Ook PSV, Ajax en de KNVB zijn nog altijd op zoek naar een nieuwe technisch directeur. “‘Best bijzonder. Blijkbaar is het niet zo eenvoudig om de ideale constructie te vinden”, zo geeft hij aan. “We hebben er geen haast mee. We zitten midden in het seizoen en de kandidaten zitten meestal ook ergens midden in het seizoen. De overweging is: willen we iemand die het beleid gaat bepalen? Of willen we iemand die het huidige technische beleid gaat bewaken?”

Te Kloese gaat verder: “Ik denk dat wij op zoek zijn naar dat laatste. De manier van voetballen past goed bij de club, daar moeten we op voortborduren. Vandaar dat het cruciaal was om het contract van Arne Slot te verlengen tot 2025. Het wordt vaak negatief uitgelegd als je iemand zoekt die op de winkel gaat passen, maar ik ben niet bang om dat zo uit te spreken. De nieuwe man hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Hij moet doortrekken waarmee we al bezig zijn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *