Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Het verwachtingspatroon van Ajax is onrealistisch’

Ajax zet ook dit seizoen in op het kampioenschap maar vooralsnog gaat dit niet makkelijk. Voormalig trainer Henk Ten Cate vindt het verwachtingspatroon van de Amsterdammers ook helemaal niet realistisch.

In Voetbal International neemt de oud-trainer van onder andere Ajax het op voor zijn voormalig pupil, Alfred Schreuder. De twee werkten samen bij NAC Breda. Ten Cate weet hoe het er aan toe kan gaan in Amsterdam, en dat is niet altijd heel realistisch.

Volgens de voormalig trainer zijn de verwachtingen vaak te hoog. Dat is te zien aan de prestaties in de Champions League, stelt Ten Cate. “Ajax is er in de laatste acht jaar twee keer in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League.”

Ten Cate wijst op het aantal spelers is vertrokken en de kritiek die er kwam na de westrijden tegen Napoli en Liverpool. ” Ze verkopen Martínez, Haller, Antony, Gravenberch, Tagliafico, Mazraoui… Is het dan reëel te verwachten dat je even wint van Napoli en Liverpool?”

Volgens Ten Cate is de voetbalwereld een plek met veel minder geduld geworden. De kritiek op Schreuder typeert dat. “De nuance is weg en tijd krijg je allang niet meer. Trainers moeten meteen maar oprotten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *