Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Er heerst onvrede binnen de Ajax-selectie’

Ajax begon het seizoen uitstekend maar viel later erg ver terug. Het is dan ook de vraag of de Amsterdammers zich in de tweede seizoenshelft kunnen gaan herpakken.

ESPN schrijft: “Ajax heeft een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft achter de rug. De Amsterdammers werden kansloos uitgeschakeld in de Champions League en moeten in de Eredivisie aartsrivaal Feyenoord voor zich dulden. De dramatische slotweek, waarin de ploeg maar liefst zeven punten verspeelde, stond symbool voor het grote verval in de voorbije maanden.”

De ontstane situatie heeft een grote invloed op de gemoedstoestand, zo weet de sportzender: “Binnen de spelersgroep heerst er onvrede en de kritiek van de supporters neemt toe. Met name trainer Alfred Schreuder moet het ontgelden bij de achterban. De extra lange winterbreak, waarin maar liefst elf Ajacieden actief waren op het WK in Qatar, kwam dan ook als geroepen.”

Ajax moet dus aan de bak in 2023, maar niet alleen op het veld. ESPN verwacht ‘een aantal hete weken op de transfermarkt’. Spelers als Daley Blind en Mohammed Kudus maken kans op een vertrek, waar Ajax zelf ‘op minstens vijf posities’ versterking zoekt. “Onder meer voormalig publiekslieveling Hakim Ziyech wordt gelinkt aan een terugkeer naar de Johan Cruijff Arena. Of dat haalbaar is moet nog blijken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *