Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ze hielden me bij Feyenoord terwijl ik iets nieuws nodig had’

Nicolai Jorgensen vertrok onlangs bij FC Kopenhagen en heeft nog steeds geen nieuwe club kunnen vinden. De Deense aanvaller hoopt op een buitenlands avontuur. Hij baalt ervan om clubloos te zijn.

“Ik hoop echt dat er in januari verandering in komt. Een mogelijkheid zou een overstap naar de Verenigde Staten kunnen zijn. Dat heb ik altijd al gewild. Ik sta eigenlijk wel open voor de meeste dingen”, aldus de Deense aanvaller tegenover BT.

Odense BK was dichtbij de komst van de spits. “Wij konden het niet eens worden. Anders was het wel goed geweest voor mij, want de club ligt midden in Denemarken en Odense is anderhalf uur van mijn huis vandaan.” Toch mikt de oud-Feyenoorder op iets anders. “Qua ervaring ga ik liever nog een keer naar het buitenland.”

Jørgensen had een aantal keer in zijn carrière een mooie transfer kunnen maken. “Drie of vier keer had ik naar grotere clubs kunnen gaan, maar verschillende redenen zorgden ervoor dat ik niet ging. Na drie jaar bij Feyenoord hadden ze me voor goed geld kunnen verkopen, maar ze hielden me terwijl ik iets nieuws nodig had. Dus het werden daarna twee nogal verloren jaren.”

Spijt van zijn tijd bij Feyenoord heeft de Deen zeker niet. “Ik heb vijf fantastische jaren bij Feyenoord gehad en mijn zoon is daar geboren, dus het is al met al een leuke tijd geweest, maar er zal altijd iets in mij zijn dat ‘waar had mijn talent me naartoe kunnen leiden als ik de stap naar een grotere competitie had gemaakt’ denkt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *