Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Drie inkomende transferklappers op komst bij Ajax’

Er wordt het nodige vuurwerk verwacht bij Ajax deze transferperiode. De Amsterdammers hebben met Gerónimo Rulli hun gewenste doelman zo goed als binnen. Maar volgens De Telegraaf zullen er nog een mandekker en rechtsbuiten gaan volgen.

Het is al langer bekend dat Ajax zijn scouts erop uit had gestuurd om versterkingen te vinden. Ook deze transferperiode staan er verschillende spelers op de verlanglijst van grotere clubs. Daarbij zwaaide Ajax Daley Blind al uit, die onderweg is naar Bayern München.

De Amsterdammers hebben volgens diverse (inter)nationale media al een akkoord over doelman Rulli. Daar moeten volgens De Telegraaf dus meer versterkingen bij komen. “Ajax is actief op de transfermarkt omdat het zich na het vertrek van diverse basisspelers in de zomer onvoldoende heeft versterkt met het oog op de landstitel.”

Dat de prioriteit voor een centrumverdediger met het vertrek van Blind groter is geworden, maakt de nieuwe blessure van Ahmetcan Kaplan extra zuur. De komst van een rechtsbuiten heeft te maken met de erfenis die Antony achterliet.

Ajax kon geen vervanger voor de Braziliaanse rechtsbuiten vinden. Mohammed Kudus kwam in de voorbereiding op de rechtsbuitenpositie terecht, maar maakte in de eerste seizoenshelft vooral zijn opwachting als spits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *