Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Daley Blind wilde zijn loopbaan eigenlijk afsluiten bij Ajax

Daley Blind maakte onlangs de overstap van Ajax naar Bayern Munchen. De 32-jarige speler was eigenlijk voornemens om zijn loopbaan af te sluiten in Amsterdam.

“Hij was teruggekomen bij Ajax om daar te eindigen, dit was niet de weg die hij uitgestippeld had”, vertelde vader Danny Blind zondagavond bij Ziggo Sport over de transfer van zijn zoon. “Daar zeg ik helemaal niets geks mee volgens mij.” Over het waarom het toch tot een breuk kwam en Blind jr. dus niet het laatste deel van zijn loopbaan volledig bij Ajax doorbrengt (al kan hij in theorie nog wel terugkeren bij Ajax), daar wilde zijn vader niets over zeggen.

“Nee, daar ga ik niet over uitweiden. Dat moet hij zelf nog maar een keer doen als hij dat wil om te zeggen waarom het zo is gegaan. (…) Dat moet ik hier niet doen. Dat moet niet een vader of agent naar buiten brengen”, wilde Blind sr. er verder niet al te veel over kwijt. “Daley moet daar wat over zeggen als hij dat wil.” Volgens Blind sr. is deze fraaie transfer in elk geval geen lange neus naar Ajax.

Wel is het een mooie kans voor de ervaren verdediger. “Bayern is een van de beste clubs ter wereld. Een van de best geleide clubs, goed georganiseerd. Hij had meerdere opties in ook grote voetballanden, maar als Bayern München zich meldt, dan is de keuze niet zo moeilijk”, aldus Blind sr. over de overgang van zijn zoon. “Het is overduidelijk hoe dit is gelopen: Lucas Hernandez van Bayern München is geblesseerd geraakt. Daar heeft men een alternatief voor gezocht.”

Tevens benadrukte hij nogmaals dat er geen één op één relatie was tussen zijn niet terugkeren in de raad van commissarissen bij Ajax en het vertrek van Blind jr. “Nee, het ene heeft niet expliciet met het andere te maken”, herhaalde hij zich. Wel gaf hij eerder toe dat de soap rond zijn zoon de deur wel meer dicht dan open gooide. “Maar op het moment dat ik mijn keuze maakte, was er nog geen aanleiding om te denken dat Daley weg zou gaan bij Ajax.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *