Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ruud van Nistelrooy moet uitkijken bij PSV’

Ruud van Nistelrooy moet uitkijken dat hij als trainer zijnde van PSV zijn geloofwaardigheid niet verliest. Dit weet journalist Valentijn Driessen te melden van De Telegraaf.

In zijn column analyseert Driessen het wisselmoment, waarbij Veerman kwaad naar de dug-out liep. ‘Maar als hij roept dat Joey Veerman kwaad is op zichzelf na de wissel tegen Sparta in de 68e minuut, dan maakt hij zichzelf belachelijk. Naar de buitenwacht en naar zijn spelers toe. Veerman was woest op Van Nistelrooy toen hij de Volendammer eruit haalde terwijl PSV joeg op de openingstreffer.’

Wat Driessen betreft moet Van Nistelrooij eerlijker zijn naar de buitenwereld toe. ‘Veerman weet dat er creativiteit nodig was om Sparta te vloeren. Voor Van Nistelrooy had dat ook een abc-tje moeten zijn. Maar met het wisselen van Veerman en Xavi Simons haalde hij juist alle creativiteit op het middenveld naar de kant. Van Nistelrooys plan B met breker Guti en loper Guus Til resulteerde zelfs niet in een simpel slotoffensief. Vooralsnog is de hand van Van Nistelrooy en wat hij nu precies wil met PSV – met of zonder Gakpo – onzichtbaar.’

Van Nistelrooij nam begin januari afscheid van Gakpo en bij PSV lijken de aanvallende impulsen momenteel te ontbreken, al is de tweede seizoenshelft nog jong. ‘Hij moet door met zijn huidige selectie en wil niet het zaadje planten dat de PSV’ers niet zonder Gakpo kunnen’, besluit Driessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *