Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Arne Slot neemt schrik weg over David Hancko

Feyenoord wist zich gisteren relatief eenvoudig te plaatsen voor de volgende ronde van de KNVB Beker, PEC Zwolle werd in de eigen Kuip met 3-1 verslagen. Toch was er een moment van schrik bij de Rotterdammers. David Hancko moest er namelijk met een schouderblessure van af. Trainer Arne Slot gaf een korte update over hem.

“De voortekenen lijken positief. We verwachten dat het een zenuw is. Morgen is er een onderzoek op de club”, aldus Slot, die toch opvallend kritisch is op de prestatie van zijn ploeg bij ESPN. “Wéér zo snel achter en wéér de eerste kans van de tegenstander een goal. Dat is geen lekker begin tegen een ploeg uit de Eerste divisie die bovenaan staat.” Hoewel Feyenoord vervolgens het gros van de wedstrijd domineerde, zag Slot toch een slordige slotfase. “Je moet ontevreden zijn dat het nog zo lang een wedstrijd is. We hadden al lang meer voor moeten staan en we verliezen de controle in de laatste twintig minuten.”

Toch ziet de coach ook voldoende aanknopingspunten om op te bouwen. “We speelden de eerste zestig, zeventig minuten erg goed… Dit PEC Zwolle is een uitstekend elftal dat niet voor niets bovenaan staat in de Eerste divisie. Dus je moet heel goed zijn om zoveel kansen te creëren. En dat waren we zeventig minuten”, besluit Slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *