Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Hakim Ziyech en zes anderen kunnen vertrekken’

Chelsea is bezig aan een erbarmelijk seizoen in de Premier League en daarom wil de club flink gaan snijden in haar selectie. Zo zouden Hakim Ziyech en zes anderen kunnen vertrekken. Hier maakt het medium The Telegraph melding van.

De nieuwe Chelsea-top, onder leiding van Todd Boehly, schaart zich achter manager Graham Potter. Zijn ontslag is niet aan de orde. In plaats daarvan worden de pijlen gericht op de spelers, weet de Engelse krant. Een aantal duurbetaalde sterren vecht de komende maanden voor zijn toekomst op Stamford Bridge. Als hun prestaties niet sterk verbeteren, dan wil de Premier League-topclub een renovatie doorvoeren.

Aankopen zoals Ziyech, Christian Pulisic en Kai Havertz mogen wellicht vertrekken, terwijl er een goede kans is dat het aflopende contract van Jorginho ook niet wordt verlengd. Interesse in aanvoerder Cesar Azpilicueta wordt nu ook overwogen, nadat hij afgelopen zomer nog uit de handen van FC Barcelona werd gehouden. Volgens The Telegraph is er zelfs een kans dat Chelsea zijn verlies neemt voor Kalidou Koulibaly mocht de Senegalese mandekker een aanbieding krijgen uit Italië. De rol van Pierre-Emerick Aubameyang blijft waarschijnlijk ook beperkt tot één seizoen.

Chelsea stond al deze winter open voor een transfer van Ziyech, maar door de vele blessures in de selectie van Potter is het de vraag of dat nog zo is. De 29-jarige spelmaker werd onder meer in verband gebracht met Ajax, dat echter aan zou hikken tegen de financiële inspanning die een terugkeer vereist. Chelsea lijkt de grote schoonmaak nu uit te stellen tot de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *