Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Begrijp niet waarom Van Nistelrooy geen kritiek krijgt’

PSV verspeelde afgelopen zondag in de slotfase de winst tegen Fortuna Sittard. De mannen van het programma ‘Rondo’ zijn dan ook niet te spreken over de prestaties van de Eindhovenaren de laatste tijd.

Jan van Halst zag PSV op alle fronten afgetroefd worden. “Je bent aan het hangen en wurgen. En ineens staan er in de 96ste (!) minuut vijf spelers in het zestienmeterbied van Fortuna. Vijftien seconden later heeft PSV een ondertal voor het eigen doel. Daar snap ik helemaal niets van. Is daar niemand in het elftal die zegt: zijn jullie helemaal gek geworden? Die wedstrijd moeten ze killen.”

“Je moet leiders hebben”, voegt Ruud Gullit daaraantoe. “Er is niemand op het middenveld die spelers terecht zal wijzen. Maar het moet wel uit het elftal zelf komen”, aldus Gullit. Van Halst valt hem in de rede. “Of van de kant? Er zitten geen tachtigduizend man, hè. Dan kan je als trainer best coachen. Als je die Joey Veerman naar voren ziet rennen, dan moet je roepen dat hij terug moet. Hoe kan dit? Dit mag niet. Ik heb vol verbazig gekeken. Het is zo pijnlijk. Je moet ten koste van alles kampioen willen worden.”

“Ik weet ook niet waarom Ruud geen kritiek krijgt”, aldus Gullit. “Ik denk dat men hem wel aardig vindt. Een goede gozer die ze tijd willen geven. Maar tijd, bij PSV? Je moet presteren. Het verschil is dat bij Ajax iedereen heeft mening heeft. De pers is er iedere dag. Ze volgen alles en er is veel meer kritiek. Op De Herdgang niet, daar is het lekker rustig.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *