Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Feyenoord doet een oproep aan haar Legioen

Aanstaande zondag stat de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax weer op het programma. Het is voor de eerste keer sinds tijden dat er weer supporters welkom zijn. Steven Berghuis zal dan ook terugkeren in een vol stadion en Feyenoord neemt geen risico en zal daarom veiligheidsnetten ophangen. Arne Slot en Dennis Te Kloese hebben een oproep gedaan aan de supporters om zich rustig te houden.

“Dat is erg, maar vooral heel jammer”, aldus Te Kloese tijdens de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. “Het is heel bijzonder hoe wij deze wedstrijd in gaan. Je merkt van alle kanten dat het heel erg leeft. Niet alleen na afgelopen zondag, maar al weken. De veiligheid en integriteit hebben ons doen besluiten om de netten op te hangen. We hopen dat de focus van alle supporters gericht is op onze eigen ploeg en technische staf. Laten we ons niet druk maken om de tegenstander en zeker niet spelers die hier gespeeld hebben.”

Slot sloot zich aan bij de woorden van de algemeen directeur. “De grootste prijs van de afgelopen anderhalf jaar is dat de supporters weer trots zijn op Rotterdam en Feyenoord. Ik zou het ongelooflijk jammer vinden als die trots na komende zondag een stukje minder is door in mijn beleving bizarre ongeregeldheden. De mensen kunnen gerust zijn dat we alles gaan doen om te winnen. Mochten we verliezen, moet dat het verlies zijn. Niet dat er allerlei negativiteit over ons heen komt. Dat hoop ik te bereiken.”

Feyenoord begint als trotse koploper aan de zeventiende speelronde van de Eredivisie. Het verschil met Ajax, dat op de derde plaats staat, is vijf punten in het voordeel van de Rotterdammers. De ploeg van Slot kan voor eigen publiek dus een harde tik uitdelen aan de aartsrivaal, waar trainer Alfred Schreuder zwaar onder vuur ligt. Feyenoord is al ‘winterkampioen’ en staat halverwege de competitie bovenaan. De komende weken wachten naast Ajax ook wedstrijden met onder meer FC Twente, PSV en AZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *