Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Opstelling Ajax: ‘Opmerkelijke vervanger voor Rensch’

Ajax zal vanmiddag in de Klassieker tegen Feyenoord vermoedelijk gaan starten met Edson Alvarez in het hart van de defensie. Hij moet Devyne Rensch daar vervangen die geschorst is na zijn rode kaart tegen FC Twente van vorige week.

Dat betekent dat het middenveld van de Amsterdammers gevormd zal worden door Kenneth Taylor Davy Klaassen en voormalig Feyenoorder Steven Berghuis. De voorhoede bestaat naar alle waarschijnlijkheid uit Francisco Conceiçao, Brian Brobbey en aanvoerder Dusan Tadic.

Daardoor kwam er slecht nieuws voor onder anderen Mohammed Kudus, Steven Bergwijn en Owen Wijndal: zij beginnen als reserve in De Kuip zondagmiddag. Yori Baas, Ahmetcan Kaplan, Florian Grillitisch, Jay Gorter en Rensch zijn om verschillende redenen afwezig bij de selectie van Schreuder, die de ontwikkeling van Conceição ook heeft besproken.

“Hij is sterker, fitter en heeft meer inhoud dan twee maanden geleden. Breng je zo’n jongen te snel, dan had hij wellicht een terugslag gehad en die verwacht ik nu niet’, vertelde Schreuder recentelijk in De Telegraaf over het waarom het zolang duurde voor de buitenspeler serieus in de picture kwam. “Het is mooi om te zien dat hij het elftal met zijn acties, het passeren van tegenstanders, z’n diepgang en versnelling energie geeft.”

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Álvarez, Timber, Bassey; Taylor, Klaassen, Berghuis; Conceição, Brobbey, Tadic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *