Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax heeft de slechtste twee backs uit de top acht’

Voormalig topvoetballer en huidig analist Wesley Sneijder heeft de Ajax-backs Calvin Bassey en Jorge Sanchez hard aangepakt na de Klassieker tegen Feyenoord van afgelopen zondag. De Amsterdammers speelden gelijk maar het spel was erbarmelijk.

“Slecht. Eén woord: slecht”, steekt Sneijder van wal bij Veronica Offisde over het optreden van Ajax. “Maar eigenlijk ook wel weer iets wat we verwacht hadden. Ik heb totaal geen fatsoenlijke opbouw gezien. Er was geen idee. Dan kreeg Edson Álvarez de bal, maar die was met een soort salsa-les bezig. Hele drukke bewegingen voor hij in ging spelen.”

“En Sánchez en Bassey zijn echt de twee allerslechtste backs van de top-acht van de Eredivisie”, vervolgt Sneijder. “En daarna moet het middenveld aan de bal komen. Die wilden alleen alle drie de bal niet hebben. Omdat ze niet in goeden doen zijn. Ze gingen verstoppertje spelen. Al was het in geval van Steven Berghuis ook wel begrijpelijk. Hij was ook nog eens twee weken weggeweest door ziekte. En dan zo’n beladen wedstrijd. Alles ging mis.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *