Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

PSV-aanvaller: ‘Vrat zeker aan mij, ik ging wel gefrustreerd naar huis’

PSV-aanvaller Anwar El Ghazi is blij met de 2-0 overwinning gisteren op Go Ahead Eagles. Hij maakte de 2-0 en is hiermee uiterst content mee. Hier komt er namelijk een einde aan een reeks van zeven wedstrijden zonder doelpunt.

“Ik had dit nodig”, verklaarde El Ghazi op de aansluitende persconferentie. “Ik ben nooit gestopt met werken en heb ook altijd het vertrouwen gehad van de trainer. Dan is het fijn om hem en de club terug te betalen met een goal.” Ruud van Nistelrooij gebruikte El Ghazi tegen Go Ahead als rechtsbuiten. Afgelopen dinsdag, toen er verrassend met 1-0 werd verloren van FC Emmen, bekleedde de voormalig Ajacied nog de spitspositie van PSV vanwege het ontbreken van Luuk de Jong.

El Ghazi erkent dat de doelpuntendroogte hem niet onberoerd heeft gelaten in de afgelopen periode. “Het vrat zeker aan mij. Dan is het zaak om rustig te blijven. Ik ging wel gefrustreerd naar huis, zoals elke supporter van PSV na een nederlaag of een gelijkspel. Dan zit je niet lekker thuis. Dan weet mijn vrouw ook dat ze me even niet moet lastigvallen. Alleen hard werken helpt in dat geval. Hopelijk is vandaag het begin van iets heel moois”, aldus de optimistisch gestemde buitenspeler.

Het maakt El Ghazi overigens niet uit waar hij wordt opgesteld door Van Nistelrooij. “Op elke positie moet je presteren. Ik kan overal uit de voeten, al gaat mijn voorkeur uit naar de buitenkant.” Dat PSV bezig is met aanvallende versterkingen maakt hem niet veel uit. “Concurrentie is alleen maar goed, dat houdt mij scherp en gefocust. Als je niet goed presteert, moet je gaan zitten in de voetbalwereld. En zonder concurrentie kun je laks worden.” Van Nistelrooij vindt ook dat El Ghazi op de flanken het beste presteert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *