Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Heerenveen pakt uit en versterkt zich met oud-PSV’er

Heerenveen heeft uitgepakt op de transfermarkt. Ze hebben zich namelijk versterkt met de ervaren mandekker Jeffrey Bruma. Hij komt transfervrij over van het Turkse Kasimpasa.

“Hij is 25-voudig international van Oranje en heeft een rijke carrière achter de rug”, stelt Heerenveen zijn aanwinst voor. “In 2009 maakte hij als zeventienjarige zijn debuut in de Premier League voor Chelsea. In London was hij onderdeel van de selectie waarmee de Premier League, FA Cup en Supercup gewonnen werd. Na verhuurperiodes aan Leicester City en HSV maakte de verdediger in 2013 de overstap naar PSV.”

De huidige nummer acht van de Eredivisie gaat verder: “In Eindhoven kende Bruma een zeer succesvolle periode. In 2015 en 2016 werd hij met PSV landskampioen. Dit leverde hem in de zomer van 2016 een transfer op naar VFL Wolfsburg. Na een goede start bij Die Wölfe zorgde blessureleed voor een terugslag en werd Bruma verhuurd aan Schalke 04 en FSV Mainz 05. Medio 2021 maakte de international transfervrij de overstap naar Kasimpasa. In Turkije kwam hij tot 26 optredens.”

Technisch manager Ferry de Haan is in zijn nopjes met de komst van Bruma: “Na de blessure van Sven van Beek wilden we ons graag versterken met een extra centrale verdediger. We zijn ontzettend blij dat we deze versterking nu in Jeffrey hebben gevonden. Met hem voegen we voor de rest van het seizoen een zeer ervaren verdediger toe aan onze selectie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *