Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Cody Gakpo finaal afgemaakt in de Engelse pers’

De eerste maanden van Cody Gakpo bij Liverpool zijn uitgedraaid op een drama. Het team draait voor geen meter en de aanvaller komt totaal niet tot zijn recht. Gisteren verloren ze nog kansloos met 3-0 op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. De Engelse media is ook niet mals voor de Oranje-aanvaller.

The Liverpool Echo beoordeelde Gakpo met een 3, het op een na laagste cijfer aan de kant van Liverpool. ‘Na een stap vooruit vorig weekend, had de linkerflank er in de eerste helft net zo goed niet kunnen zijn. Hij leefde in de tweede helft iets op, maar de eindpass was niet erg goed. Werd gewisseld’, schrijft de krant. 90Min beoordeelt Gakpo eveneens met een 3 en windt er geen doekjes om. ‘Hij moet wat fysiek tonen en uit de marge van het spel treden. Weinig tot geen invloed’, aldus de site.

This is Anfield, de fansite van Liverpool, is milder voor de Nederlander. Volgens de beoordeling is er ook begrip voor de vele positionele wisselingen die Gakpo moest ondergaan. ‘Weer terug aan de linkerflank na drie duels als valse nummer negen. Hij was niet de slechtste speler van Liverpool, maar hij had moeite om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Af en toe had hij netjes voetenwerk en hij had een assist kunnen krijgen na een bal op Salah. Zelf kreeg hij geen noemenswaardige kansen. Een doorgaand project’, valt er op de site te lezen.

Vanwege de nederlaag neemt ook de druk toe op de positie van succescoach Jürgen Klopp, die al sinds 2015 aan het roer staat in Liverpool. Zelf was Klopp spijkerhard over het optreden van Liverpool. Bij Viaplay gaf de Duitser zijn reactie. “Een verschrikkelijke start met twee snelle goals. Dat kan niet gebeuren. We hadden beter moeten verdedigen. We waren passief. Ik kan het niet verklaren, er is geen excuus. Maar het gebeurde wel. Daarna kregen we een beetje controle. Ik denk dat we ongeveer 45 minuten goed speelden, maar we scoorden niet. Dat vat het wel samen. Als je zo begint, verdien je het niet. Ik ben zó boos en teleurgesteld over dat eerste kwartier. Ik heb er geen woorden voor”, aldus Klopp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *