Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Thomas van de Belt rekende al op transfer naar Feyenoord

Thomas van de Belt was de afgelopen transferperiode dichtbij een overstap naar Feyenoord maar zijn club PEC Zwolle wilde hem niet tussentijds van de hand doen. De middenvelder hoopt nu op een transfer in de zomer naar ‘De Stadionclub’.

Feyenoord wilde Van den Belt graag overnemen van Zwolle, maar kwam er niet uit met de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder verscheen na afloop van het 0-0 gelijke spel tussen Jong Ajax en Zwolle voor de camera’s van ESPN en liet zich uit over de mislukte transfer. “Ik had natuurlijk graag de stap willen maken en had de hoop dat de clubs eruit zouden komen, dat er een goed bod zou komen dat voor de club leuk was.”

Van den Belt had gedacht dat hij zijn laatste wedstrijd voor Zwolle al had gespeeld. “Ik had alles klaar om richting Rotterdam te rijden voor het tekenen, maar jammer genoeg is het niet rond gekomen.” De middenvelder zegt zich inmiddels weer over de teleurstelling te hebben heen gezet. “Natuurlijk zijn dit andere affiches dan in de Eredivisie, maar ik kan me hier zeker nog voor opladen. Voor het seizoen had ik ook niet gehad dat ik hier zou staan en dat bepaalde clubs interesse in me zouden hebben gehad. Die interesse is alleen maar mooi meegenomen. Ik snap dat de club zegt: We doen het niet. Dat is hun goed recht.”

Van den Belt gaat er vanuit dat hij komende zomer alsnog vertrekt bij Zwolle en wijst daarbij op gemaakte afspraken, waarbij hij naar verluidt voor een gelimiteerde transfersom kan vertrekken. “Dat is ook de reden waarom ik verlengd heb. Afgelopen zomer waren er wat clubs geïnteresseerd, maar het was voor PEC heel belangrijk om terug te keren (in de Eredivisie, red.) en dat is het nog steeds. Ik had nog een jaar contract, daardoor heb ik bijgetekend. Ik hoop dat de club zich aan de afspraken houdt, volgens mij staat alles goed op papier. We zullen zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *