Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Calvin Bassey misschien wel onze beste verdediger’

In de ogen van John Heitinga is Calvin Bassey misschien wel de beste verdediger in de selectie van Ajax. Gisteren wonnen de Amsterdammers in de KNVB Beker met 0-1 van FC Twente en de mandekker kwam het veld in als invaller. Oefenmeester Heitinga vond dat hij dat goed deed.

“Ik merkte dat we in de driehoek centraal achterin meer body nodig hadden. Dat hadden we met Edson, Jurriën en Calvin”, laat Heitinga in de perszaal optekenen door Voetbal International.

Voor Heitinga is vastigheid ‘heel belangrijk’, maar hij sluit niet uit dat hij toch gaat wisselen in zijn opstelling. “We spelen straks ook Europees. Calvin komt erin en is misschien wel onze beste verdediger. Zeker met Jurriën achterin. Die kan daar heel goed spelen. En je weet ook dat Edson een heel goede verdedigende middenvelder is.”

Heitinga waakt ook voor oververmoeidheid bij Ajax. “Zeven wedstrijden in een maand is wel veel. Er zal zeker vermoeidheid in de benen zitten, dat moeten we goed monitoren. Je wil een goede concurrentiestrijd binnen je groep hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *