Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Mohamed Kudus zeer in zijn nopjes met John Heitinga’

Mohamed Kudus is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van de nieuwe trainer John Heitinga. Gisteren was hij de enige doelpuntenmaker in het bekerduel tegen FC Twente. De Ghanese middenvelder kijkt er dan ook met een goed gevoel op terug.

“Ik merkte dat we in de driehoek centraal achterin meer body nodig hadden. Dat hadden we met Edson, Jurriën en Calvin”, laat Heitinga in de perszaal optekenen door Voetbal International.

Voor Heitinga is vastigheid ‘heel belangrijk’, maar hij sluit niet uit dat hij toch gaat wisselen in zijn opstelling. “We spelen straks ook Europees. Calvin komt erin en is misschien wel onze beste verdediger. Zeker met Jurriën achterin. Die kan daar heel goed spelen. En je weet ook dat Edson een heel goede verdedigende middenvelder is.”

Heitinga waakt ook voor oververmoeidheid bij Ajax. “Zeven wedstrijden in een maand is wel veel. Er zal zeker vermoeidheid in de benen zitten, dat moeten we goed monitoren. Je wil een goede concurrentiestrijd binnen je groep hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *