Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ajax defensie is bijna belachelijk te noemen’

Analist en voormalig voetballer Kenneth Perez is niet te spreken over de defensie van Ajax. Hij verwacht dan ook dat de Amsterdammers het moeilijk zullen krijgen in hert Europa League-duel tegen Union Berlin.

Ajax heeft onder John Heitinga de weg omhoog ingezet, maar volgens Perez is de nummer drie van de Eredivisie er nog lang niet. “De restverdediging… Dat is ongeëvenaard in Europa”, begint hij bij Voetbalpraat op ESPN. “Dat bestaat helemaal niet. RKC Waalwijk (zondag, 3-1, red.) kon ze zoveel pijn doen in de eerste helft, dat is bijna belachelijk.”

Perez stelt dat Ajax uiteindelijk RKC versloeg door een verschil in kwaliteit. “Union is beter dan RKC”, vervolgt hij. “Als je zo kwetsbaar speelt, wordt dat eerder afgestraft.” Volgens Perez is er nog voldoende werk aan de winkel voor Heitinga. “Zijn grootste job is om uit te leggen wat restverdediging in godsnaam is. Dat je als linksback niet blind naar voren loopt als de rechtsback weg is… Het is schrikbarend om te zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *