Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Frenkie de Jong brengt ons team zoveel moois’

Frenkie de Jong is momenteel in vorm bij zijn Spaanse club FC Barcelona. Na een moeilijke eerste seizoenshelft is de man uit Arkel helemaal op dreef geraakt. Mede door een blessure van zijn concurrent Sergio Busquets mag hij spelen op zijn favoriete positie als verdedigende middenvelder.

De Jong kon afgelopen zomer en winter de overstap maken naar het Manchester United van Erik ten Hag maar ging hier niet op in. Tot blijdschap bij ploeggenoot Marc-André Ter Stegen. De Duitse doelman stak op de persconferentie richting het Europa League-duel met datzelfde Manchester uitgebreid de loftrompet uit voor De Jong. “Hij brengt ons team zoveel”, wordt Ter Stegen geciteerd door ESPN.

Ondanks het feit dat trainer Xavi Hernández hem niet altijd opstelde, peinsde De Jong niet over een vertrek. Terwijl er dus genoeg belangstelling was. “Ik hoopte dat hij zou blijven, want uiteindelijk is dit het type speler dat ik in mijn team wil. Natuurlijk waren er veel geruchten en discussies en wat dan ook, maar ik ben gewoon heel blij dat hij hier is. Ik wil niet dat hij vertrekt”, zegt Ter Stegen.

De sluitpost ziet in De Jong ‘het ideale rolmodel voor jonkies als Pedri en Gavi’ en ‘zou hem aan Camp Nou vastketenen als dat nodig is’. “Ik ben diep onder de indruk van hem, maar ik verwacht ook veel van hem omdat hij zoveel talent heeft. Hij ziet en voelt voetbal op een manier zoals niemand anders kan. Hij is iemand waar spelers als Pedri en Gavi tegenop kunnen kijken. Ik hoop echt dat wij hem hier voor altijd kunnen houden.”

Eén gedachte over “‘Frenkie de Jong brengt ons team zoveel moois’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *