Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Mohamed Ihattaren wil wel veranderen, maar kan dat nog niet’

Voormalig voetballer Glenn Helder blijft hoop houden dat Mohamed Ihattaren zich zal revancheren. De creatieve middenvelder komt de laatste tijd alleen nog maar negatief in het nieuws. Onlangs werd hij nog opgepakt vanwege een conflict in de relationele sfeer.

Helder herkent zich deels in de situatie rondom Ihattaren. De voormalig aanvaller maakte gedurende zijn profcarrière ook continu de verkeerde keuzes. “Hij zit niet in de fase dat hij geholpen kan worden. Al is het voor hem nu erger, de druk is hoger en sociale media zetten al je daden in de spotlights. Als er in mijn tijd een smartphone had bestaan, zat ik nu nog in de bak…”, zegt Helder met een knipoog tegen de NOS.

Helder was in zijn tijd – net als Ihattaren – een van de grootste talenten van Nederland, maar al in zijn eerste jaren profjaren ontwikkelde hij een gokverslaving. Die kwam aan het licht toen hij uitkwam voor Arsenal. Het ging daarna snel bergafwaarts voor Helder, die uiteindelijk zelfs in de gevangenis belandde vanwege bedreiging, mishandeling en vuurwapenbezit. “Het is alsof je van iemand die in een dictee tien keer dezelfde spelfout maakt, verwacht dat hij die de elfde keer niet meer maakt. Als je het niet kan, verander je het niet. Bovendien was ik stronteigenwijs”, aldus Helder.

Waar Helder niet kon veranderen, kan Ihattaren dat volgens hem nu ook niet. “Van der Vaart, Vanenburg, Sneijder, de broer van Nouri, hij kreeg de jackpot aan persoonlijke begeleiding. Hij verkloot het niet zomaar, de jongen wil veranderen, anders zou hij ook geen hulp vragen. Maar hij houdt het niet vol”, zegt hij. “Ineens heb je geld en status, mensen hebben torenhoge verwachtingen van je. Alles wat je doet, wordt in de media uitvergroot. Je bent een kind in een te volwassen wereld. Daar verantwoordelijk mee omgaan, is een hele kunst.”

Eén gedachte over “‘Mohamed Ihattaren wil wel veranderen, maar kan dat nog niet’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *