Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Van Bommel doet me denken aan José Mourinho’

Afgelopen zomer ging Mark van Bommel aan de slag bij het Belgische Royal Antwerp. En de oefenmeester doet het daar goed. Afgelopen weekend werd er nog 0-1 gewonnen van de koploper KRC Genk. Nieuwkomer Gyrano Kerk zorgde voor de enige treffer van die wedstrijd. De kritieken zijn goed in Belgie en ook van René Vandereycken ziet het zitten in de oefenmeester.

De voormalige bondscoach van België zag dat Antwerp de zege tegen Genk niet gestolen had. “Ze hebben een duidelijk wedstrijdplan en dat lukt hen. Mark van Bommel doet me denken aan José Mourinho”, vertelt Vandereycken in Het Nieuwsblad.

En dat is ook een compliment voor de Nederlandse trainer. “Velen zien Mourinho als een defensieve trainer, maar ik bedoel dat echt in de positieve zin”, geeft Vandereycken aan. “Van Bommel organiseert zijn ploeg naar de kwaliteiten die hij heeft”, klinkt het.

“Hij maakt gebruik van de aanvallende kwaliteiten in zijn kern, maar steunt toch vooral op zijn organisatie. Als je momenteel niet de spelers hebt om spectaculair voetbal te brengen, waarom zou je dat dan toch proberen”, aldus Vandereycken.

Eén gedachte over “‘Van Bommel doet me denken aan José Mourinho’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *