Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Regelrechte ramp dreigt voor Erik ten Hag bij Manchester United’

Er is een bod binnengekomen bij Manchester United vanuit Qatar om de club over te nemen. Volgens het medium The Guardian hangt hiermee een ramp boven het hoofd van de flanerende manager Erik ten Hag.

Sheikh Jassim bin Hamad Al-Thani heeft vrijdagavond bevestigd dat er een bod is neergelegd voor de overname van Manchester United. Na Paris Saint-Germain dreigt ook de Premier League-gigant in Qatarese handen te vallen. En dat is een groot probleem, zo vindt de Britse kwaliteitskrant.

Columnist Barney Ronay trekt die conclusie los van de mensenrechtensituatie in Qatar. “Het gaat om basic voetbalverstand”, stelt hij met een verwijzing naar PSG. “Het elftal zag er tegen Bayern München uit alsof het werd bestuurd door een negenjarige die een video-game speelt.”

Volgens Ronay dreigt ‘de voorzichtige progressie die onder Erik ten Hag is gemaakt direct vernietigd’ te worden, mocht de club daadwerkelijk worden overgenomen door de Qatarese partij. Dit laatste is vanzelfsprekend nog geen feit. Er zijn meer opties, waaronder INEOS-toman Sir Jim Ratcliffe.

Sportmarketeer Chris Woerts liet eerder weten dat Ten Hag zelfs rekening moet houden met ontslag. In Vandaag Inside gaf hij aan dat de Qatarese partij nieuwe mensen op cruciale posities wil zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *