Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Cody Gakpo schiet Liverpool de strijd voor plek vier in’

Liverpool wist gisteren op bezoek bij Newcastle United met 0-2 te winnen. Cody Gakpo maakte zijn tweede doelpunt voor ‘The Reds’ en raakt steeds beter in vorm bij zijn nieuwe club. De kritieken zijn momenteel dan ook lovend te noemen.

Van Sky Sports krijgt Gakpo een 8, net als Mohammed Salah en Trent Alexander-Arnold. Aan Liverpool-zijde scoort alleen Alisson Becker (9) beter. ‘Gakpo schiet het Liverpool van Klopp de strijd om een plek in de top-vier in’, kopt de Britse omroep. ‘Gakpo kreeg een weelderige pass van Salah en maakte zijn tweede in twee duels, nadat hij in zijn eerste zes wedstrijden niet had weten te scoren sinds zijn transfer van PSV.’

The Liverpool Echo beloont Gakpo met een 7. ‘Soms wat onzichtbaar, maar rondde koel af bij de 2-0. Hij dwong Martin Dubravka nog tot een redding met een kopbal.’ De lokale krant is overigens ook blij met de rentree van Virgil van Dijk, die een 8 ontvangt. ‘Aan het begin had hij nog wat opstartproblemen, maar daarna had hij een reeks belangrijke ingrepen. Hij was uitstekend.’

Ook The Mirror besteedt aandacht aan de goal van Gakpo, die maandag al scoorde tegen Everton. ‘Het leek alsof er een last van Gakpo’s schouders viel na die goal tegen Everton. Toen de Nederlander tegen Newcastle een volgende kans kreeg, rondde hij die af als een man die daar niet te lang over na hoeft te denken. Voor PSV scoorde Gakpo 34 keer in achttien maanden. Als het team van Klopp hem regelmating in stelling brengt, is de top-vier droom nog niet voorbij.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *