Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Donny van de Beek deze zomer weg bij Manchester United’

Donny van de Beek lijkt Manchester United aan het einde van het seizoen te gaan verlaten. Na drie seizoenen lonkt een afscheid van de ongelukkige middenvelder. De technische leiding zou hebben besloten om hem te verkopen. Hier maakt Ben Jacobs melding van.

Van de Beek werkte in ruim tweeënhalf jaar tijd onder drie verschillende managers, maar Ole Gunnar Solskjaer, Ralf Rangnick en Erik ten Hag zagen geen van allen een vaste basisspelers in hem. Ook een uitleenperiode bij Everton bleek geen succes. Volgens Jacobs mag hij na dit seizoen definitief uitkijken naar een andere club.

Manchester United spendeerde afgelopen zomer fors op de transfermarkt en heeft voor volgend seizoen soortgelijke plannen. Om die reden mogen verschillende spelers de club verlaten. De CBS Sports-journalist noemt ook Anthony Martial, Scott McTominay en Harry Maguire als slachtoffers.

Van de Beek krijgt bij Manchester United vermoedelijk ook geen kans meer om de scepsis weg te nemen. Door een blessure lijkt zijn seizoen immers voorbij. Naar verluidt is een overstap naar West Ham United één van de mogelijkheden voor het nieuwe seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *