Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Leeds United verrast en presenteert nieuwe manager

Leeds United heeft een nieuwe manager gevonden. Javi Gracia neemt deze taak voor de rest van het seizoen waar. hij vult de vacature in van de ontslagen Jesse March. De Engelse club sprak ook met Arne Slot en Alfred Schreuder.

De Spanjaard begint aan zijn tweede avontuur in Engeland, aangezien hij eerder al een jaar spendeerde als coach van Watford. Nu mag hij Jesse March opvolgen als hoofdtrainer van Leeds United, waar Nederlander Crysencio Summerville regelmatig speelt. March wist maar negentien punten te behalen in 23 duels voor Leeds.

De zoektocht van Leeds naar een nieuwe manager verliep moeizaam. Onder meer Feyenoord-trainer Arne Slot bedankte, terwijl de club zelf uiteindelijk niet in zee besloot te gaan met Alfred Schreuder. Binnen de directie was verdeeldheid over de onlangs bij Ajax ontslagen trainer. Michael Skubala leek het seizoen daardoor op interim-basis af te maken, maar in de strijd tegen degradatie kiest Leeds nu toch voor de meer ervaren Gracia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *