Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Real Madrid wil nieuwe Haaland binnen halen’

Real Madrid wil zich versterken met de Deense spits Rasmus Hojlund. Hier maken zowel Spaanse als Italiaanse media melding van. Hij speelt momenteel in de Serie A voor Atalanta Bergamo. De twintigjarige spits werd voor een kleine twintig miljoen euro overgenomen van Strum Graz, en maakte dit seizoen zes doelpunten in negentien wedstrijden.

Daarmee heeft de jonge aanvaller grote indruk weten te maken. De sterke, grote en doelgerichte spits lijkt met zijn speelstijl en blonde lokken een beetje op Erling Haaland. Om de concurrentie nu een stap voor te zijn, wil Real Madrid snel toeslaan bij Atalanta Bergamo.

De clubleiding van Real ziet in Hojlund de ideale vervanger voor Karim Benzema. De Franse spits lijkt met de jaren alleen maar beter te worden, maar moet op termijn een keer opgevolgd worden. Real wil Hojlund aantrekken en hem onder de vleugels van Karim Benzema klaarstomen voor het grote werk.

Real Madrid is niet de enige ploeg die Hojlund op de verlanglijst heeft staan. Ook Arsenal zou de Deense goalgetter op de scoutingslijst hebben staan. Welke club zich ook meldt in Lombardije: ze zullen diep in de buiten moeten tasten. Hojlund heeft nog een contact tot de zomer van 2027 en zijn marktwaarde wordt nu geschat op vijftien miljoen euro. Zet hij deze prestaties voort, zal dat alleen maar hoger worden en zal Atalanta weer een nieuwe cashcow hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *