Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Engelse media vellen hard oordeel over Wout Weghorst

Manchester United plaatste zich gisteren ten koste van FC Barcelona voor de volgende ronde van de Europa League. Wout Weghorst begon aan de aftrap maar werd in de rust gewisseld voor matchwinner Antony.

De Engelse kranten trekken harde conclusies over het optreden van Weghorst. De Daily Mail (5) en The Telegraph (4) zien hem als de enige speler van Manchester United die een onvoldoende scoorde. ‘Hij werd gewisseld nadat hij er niet in slaagde Barcelona pijn te doen. Zijn wissel was logisch’, oordeelt de eerstgenoemde krant.

De lokale krant Manchester Evening News geeft Weghorst een 4. ‘Hij begon nog goed, maar was daarna allesbehalve een dreiging voor het doel.’ Erik ten Hag zei voorafgaand de wedstrijd te geloven dat de doelpunten bij Weghorst ‘zullen komen’ en wees erop dat Marcus Rashford ook pas gaandeweg het seizoen veel ging scoren.

Weghorst stond voor de elfde opeenvolgende officiële wedstrijd in de basis. In die wedstrijden was hij goed voor één doelpunt (op 25 januari in de League Cup tegen Nottingham Forest) en één assist (op 12 februari in de Premier League tegen Leeds United).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *