Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Sergio Ramos (36) stopt als international van Spanje

Sergio Ramos is gestopt als international van Spanje. De 36-jarige mandekker heeft van de nieuwe bondscoach te horen gekregen dat die niet meer gebruik van hem zal gaan maken. Iets dat hem niet helemaal lekker zit.

Ramos neemt met pijn in het hart afscheid van de Spaanse selectie. ‘Het moment is gekomen. Het moment om afscheid te nemen van het Spaanse nationale team. Vanochtend werd ik gebeld door de bondscoach dat ik niet in zijn plannen voorkom, ongeacht hoe ik presteer of wat ik doe in mijn carrière’, zo laat de mandekker weten in een verklaring. ‘Met bezwaard hart, is dit het einde van de reis, waarvan ik hoopte dat hij nog langer zou duren. Het zorgt voor een bittere nasmaak.’

Ramos had het liever anders gezien. ‘Ik geloof oprecht dat deze reis het verdiende te eindigen door mijn eigen keuze, niet door twijfels over mijn leeftijd of andere redenen. Ik bewonder en ben jaloers op spelers als Luka Modric, Lionel Messi en Pepe. Voor mij zal het helaas niet zo zijn, want voetbal is niet altijd eerlijk.’

‘Ik moet dit accepteren, hoewel ik het met verdriet met jullie deel. Maar ook met opgeheven hoofd en dankbaar voor al deze jaren en jullie steun’, vervolgt Ramos. ‘Ik koester de onvergetelijke herinneringen, alle titels waarvoor we hebben gevochten en die we gevierd hebben. Ik voel enorm veel trots dat ik de recordinternational van Spanje ben.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *