Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Jurgen Klopp wil Liverpool op de schop nemen’

De laatste jaren vond Liverpool het niet nodig om flink uit te pakken op de transfermarkt. Maar aankomende zomer zal dit waarschijnlijk anders zijn. De glorietijd van ‘The Reds’ lijken voorbij te zijn en vers bloed is nodig. Dit laat manager Jurgen Klopp weten.

De 55-jarige Duitser zag geen reden om grote wijzigingen aan te brengen in de selectie van Liverpool. “We waren heel succesvol. Dan voelt het niet juist om in een zomer grote veranderingen plaats te laten vinden. Je kunt niet zomaar veel nieuwe spelers aantrekken als het goed gaat. Het was voor ons wel altijd duidelijk dat er na een lange tijd moeilijkheden konden ontstaan.”

Klopp, die met Liverpool zaterdagavond tegen Crystal Palace de zure nasmaak van de 2-5 nederlaag tegen Real Madrid kan wegspoelen, blikt alvast vooruit op de eerstvolgende transferperiode. “Deze zomer is dé zomer waarin we duidelijk iets moeten doen.” De kans is groot dat er dan ook veel spelers Anfield achter zich zullen laten. Roberto Firmino, Naby Keïta, James Milner en Alex Oxlade-Chamberlain hebben allemaal aflopende conracten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *