Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Louis van Gaal krijgt twee onderscheidingen

Voormalig bondscoach Louis van Gaal is gisteren door de KNVB in het zonnetje gezet. Zo werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau én kreeg het bondsridderschap van de voetbalbond.

De Orde van Oranje-Nassau kreeg hij uit handen van Conny Helder van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. “De onderscheiding is een erkenning voor de bijzondere sportieve prestaties waarmee hij Nederland nationaal en internationaal vertegenwoordigd heeft en de impact die dit heeft gehad op onze samenleving”, lezen we in het perscommuniqué van de KNVB.

“Jij gelooft – nee jij wéét – dat investeren in talent loont”, zei Helder tegen Van Gaal. “En dat een goede speler op zichzelf niet veel meer is dan dat: een goede speler. Voor goed voetbal heb je goede teamspelers nodig. Aan je spelers, je collega’s vraag je altijd – al-tijd – hoe het thuis is, met partners, met kinderen. Collega’s aan wie je merkt dat ze eenzaam zijn, worden bij jou en Truus thuis warm onthaald. En terwijl je thuis de trotse vader bent van twee fantastische meiden, nam je ook her en der een voetbalzoon onder je vleugels. Meerdere voetballers en meerdere stafleden noemen je hun tweede vader. Dat doen ze niet zomaar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *