Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Klappertransfer lonkt voor Zian Flemming’

Afgelopen zomer verruilde Zian Flemming Fortuna Sittard voor een avontuur bij het Engelse Millwall. En daar gaat het hem erg voor de wind. Hij maakte namelijk alweer zijn elfde treffer van het seizoen en wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden.

Millwall-manager Gary Rowett voorziet een rooskleurige toekomst voor Flemming, die in Engeland al met Dennis Bergkamp wordt vergeleken qua speelstijl. Mede dankzij de oud-Ajacied staat Millwall keurig vijfde in de competitie en heeft het nog zicht op promotie-play offs.

Na twee maanden zonder goals is Flemming helemaal terug. “Soms heb je zo’n periode. Ik maakte er alleen niet zo’n big deal van, al wil ik natuurlijk het liefst elke week scoren. Maar zelfs Erling Haaland lukt dat niet”, zegt coach Rowett in News at Den, geciteerd door Voetbal International.

Rowett voorspelt dat Flemming, die 2.5 miljoen euro heeft gekost, spoedig doorverkocht zal worden aan een Premier League-club. “Zian is dit seizoen al heel vaak belangrijk voor ons geweest. Hij is een heel intelligente speler en heeft aan een paar woorden genoeg om te begrijpen wat er moet gebeuren.”

“Hij is echt een heel goede speler, zeker voor de prijs waarvoor we hem hebben gehaald. Ik ben echt heel blij met Zian. Hij is namelijk een echte teamplayer. Ik verwacht hem eens in de Premier League terug te zien. We werken er heel hard voor om ervoor te zorgen dat hij daar met ons kan spelen. Maar Zian heeft hoe dan ook de kwaliteiten om een keer de stap te kunnen maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *