Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Oranje lonkt voor Feyenoorder, maar heeft nog lange weg te gaan

Een oproep van het Nederlands elftal lonkt voor Feyenoorder Quilindschy Hartman. En dit kan volgens oud-speler Jan Everse een goede stimulans zijn voor de jongeling.

Het toont aan dat er veel concurrenten zijn voor de linksbackpositie bij Oranje, waar alsnog kansen liggen voor Hartman om een plekje te winnen in de selectie van Ronald Koeman. “Blind is naar mijn mening wel een beetje over, die speelt ook heel weinig bij Bayern München. Je hebt Owen Wijndal bij Ajax, maar die is verdedigend niet beter dan Hartman”, zegt Everse.

“Bij PSV heb je Patrick van Aanholt, die denk ik hoger in de orde zal staan dan Hartman. En er is natuurlijk Malacia, maar die speelt ook lang niet altijd bij Manchester United. Het zou wel een stimulans zijn als Hartman al wordt opgeroepen, zodat hij kan ruiken aan Oranje en de bondscoach hem bezig kan zien”, vertelt Everse bij de NOS.

Hartman verrast iedereen dit seizoen met zijn prestaties onder Arne Slot. Everse heeft veel lof voor de verdediger uit Zwijndrecht, maar ziet ook de aanwezige mankementen waar hij aan kan werken. ‘Verdedigend mag het wel wat beter, tactisch en in 1-tegen-1-situaties. Maar door ervaring, het spelen van veel wedstrijden en het herkennen van situaties, word je beter. Een verdediger is normaal gesproken op zijn 27ste op zijn best, dus hij heeft nog wel een lange weg te gaan.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *