Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Bart Vriends ziet Ajax-speler als allermoeilijkste tegenstander

Sparta-mandekker Bart Vriends vindt Dusan Tadic de lastigste tegenstander waar hij dit seizoen mee op het veld stond. In de Johan Cruijff ArenA stond hij slechts vijf minuten op het veld maar op ‘Het Kasteel’ speelde hij de volle 90 minuten mee.

“Ik denk toch Tadic”, antwoordt Vriends bij Studio Voetbal op de vraag wie zijn moeilijke tegenstander was. “Ik denk niet dat er heel veel spelers beter zijn met hun rug naar de tegenstander toe. Ik zie ook dat Ajax het spel daarop heeft ingericht, ze trekken regelmatig lijnen open om hem laag in te spelen. Als verdediger is het gewoon lastig als je tegen hem aan gaat plakken. Dan kan hij met dat sterke lichaam gaan draaien.”

Als je Tadic juist te veel ruimte geeft, kan hij weer ‘iets anders creëren’, heeft Vriends gemerkt. “Je ziet wat er vandaag (zondag, red.) gebeurde. Hij houdt de bal even onder zijn voet en dan sprinten de spelers in de ruimte. Een soort zaalvoetbal”, vat Vriends samen.

Zelfs Rafael van der Vaart, dit seizoen een criticaster van Tadic, is onder de indruk van de aanvoerder van Ajax. Zondag maakte Tadic doelpunten nummer 100 en 101 voor Ajax. “Ik heb vaak gezegd: ze moeten hem eruit halen als hij slecht speelt. Maar Johnny (Heitinga, red.) heeft hem toch weer aan de praat gekregen. Die assist op de 2-0 vond ik wel geweldig hoor, dat lobje. Hij werd niet heel erg goed verdedigd, maar goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *