Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Mister Ajax: ‘Die twee Ajax-aankopen zijn echt overbodig’

Sjaak Swart is kritisch op enkele aankopen van zijn cluppie Ajax. Afgelopen zomer vertrokken veel basisspelers uit Amsterdam en wat er voor is teruggehaald valt zwaar tegen.

Als het gaat om vertrokken spelers, dan heeft Swart een duidelijk beeld wie hij het meest mist. “Lisandro Martínez mis ik het meest ja. Hij was zo snel en zo sterk. Zijn landgenoot Nicolas Tagliafico naast hem ook. Ook zo eentje die je drie keer voorbij moest. Leiders mis ik in dit team. Vroeger hadden we er wel vijf.” Swart bezoekt nog altijd veel wedstrijden van Ajax en probeert ook veel uitwedstrijden gegaan.

Sommige spelers die Ajax terughaalde voor de vertrokken jongens, kunnen Swart niet bekoren. Florian Grillitsch en Jorge Sánchez waren volgens de oud-speler van de Amsterdammers onnodige aankopen. “Dan kun je beter in je eigen kweekvijver vissen.” Voor Swart moet het niveau echt wel wat hoger. “Zo moet het zijn bij Ajax. En 80 procent geven is niet genoeg als je weet dat je tegenstanders meer dan 100 procent geven. Dat doen ze allemaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *