Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Ron Jans legt Joshua Brenet een schorsing op’

FC Twente zal zaterdag tegen Heerenveen niet aantreden met Joshua Brenet in de basis. Dit vanwege een maatregel van Ron Jans na het met 3-1 verloren duel tegen PSV van vorige week.

Ron Jans besloot Brenet naar de kant te halen, waarop de vleugelverdediger zichtbaar geïrriteerd was. Ron Jans is naar verluid niet blij met die reactie. Het is niet de eerste keer dat Ron Jans een van zijn spelers disciplinair schorst. Virgil Misidjan ging Joshua Brenet voor, nadat hij aan het begin van het seizoen zijn onvrede geuit had. Dat was omdat de linksbuiten niet vanaf de start mocht beginnen en Jans vond dat Misidjan ‘niet goed reageerde’ op die beslissing van hem.

Na een uitstekend begin valt Twente de laatste tijd tegen. Zo werd er in de laatste 7 wedstrijden maar 1 keer gewonnen. Jans hekelt de vorm waar sommige spelers in zitten: “Ik vond dat de instelling gewoon goed was, alleen een aantal jongens leed te veel balverlies”, gaf de trainer aan bij ESPN. “Daar mag je wat meer eisen. Ik ben wel pissig omdat hier meer in had gezeten. Dat is meer het resultaat van de manier waarop je de goals gewoon weggeeft. Er zijn een paar dingen, en ik vind dat dat al een paar wedstrijden zo is bij een paar spelers, dat beter moet. Anders moet je als trainer ook maar eens een keer ingrijpen”, sloot de oefenmeester af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *