Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Jasper Cillessen slaat terug na Oranje-deceptie

Jasper Cillessen was tijdens het vorige WK één van de afvallers binnen de selectie. Een harde klap voor de doelman van NEC omdat het nogal onverwacht was. Het deed hem pijn dat hij werd afgeschilderd als een vervelende jongen. Nu is het zijn beurt en haalt hij uit naar de heren analytici.

Ronald Koeman maakte vrijdag de voorselectie van het Nederlands elftal bekend en na zijn veelbesproken absentie in november en december keerde ook Cillessen terug op de lijst. Is hij nog boos op Louis van Gaal? “Ik heb dit afgesloten. Afgelopen maandag heeft hij zijn afscheid gehad, zag ik”, reageert de 33-jarige sluitpost in De Telegraaf.

Nadat Van Gaal en Frans Hoek hem buiten de Oranje-selectie hadden gehouden voor het eindtoernooi in Qatar, staken verhalen de kop op dat Cillessen een lastige jongen zou zijn in een groep. “Het meest zure daarvan vond ik dat ik me er niet tegen kon verdedigen”, reageert de oud-keeper van Ajax, FC Barcelona en Valencia. “De mensen met wie ik direct werk of heb gewerkt, weten wel beter. Maar ik kan er wel een welles-nietes-spelletje van maken, maar dat win ik toch niet. Helaas is het een tendens dat analisten op tv steeds verder gaan om maar spraakmakend te willen zijn.”

Cillessen zette de knop om tijdens een vakantie in Valencia, maar ook de 6-1 zege op RKC Waalwijk twee dagen na de selectiebekendmaking hielp hem. “De NEC-fans scandeerden negentig minuten lang mijn naam en de steun die ik toen voelde, is onbeschrijflijk”, stelt de 63-voudig international, die geen moment rekening hield met het einde van zijn interlandloopbaan. “Op het moment dat Patrick Lodewijks hier in januari, de week voor het duel met Vitesse, op bezoek kwam, heb ik direct gezegd dat ik altijd beschikbaar ben voor Oranje.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *