Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘Van Nistelrooy geeft uitbrander aan Xavi Simons’

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy zou Xavi Simons na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk een uitbrander hebben gegeven. Deze conclusie trekt recordinternational en huidig analist Wesley Sneijder.

Hij had in Waalwijk een opmerkelijke actie in huis. Na twintig minuten draaide de PSV-ster weg bij tegenstander Lars Nieuwpoort, waarna hij de bal stil besloot te leggen om vervolgens in een vloeiende beweging Fábio Silva te bedienen. “Daarvoor ga je naar het stadion. Hij kan verschrikkelijk goed voetballen”, stelt Jan Boskamp in Veronica Offside.

Recordinternational Wesley Sneijder heeft daarentegen zijn bedenkingen bij de actie van Simons. In het voetbalpraatprogramma stelt de voetbalanalist: “Deze had hij ook normaal kunnen en misschien wel moeten spelen. Maar dit is leeftijd. Ik weet zeker dat hij dit na de wedstrijd van Ruud te horen heeft gekregen.”

Andy van der Meyde denkt dat Simons een belangrijke stap heeft gezet. “Nu was hij niet bezig met de tegenstander. Een paar wedstrijden deed hij dat wel en was hij alleen maar aan het zeiken op het veld. Nu is hij gewoon gefocust op het voetbal en dan zie je hoe goed hij kan voetballen. Dat is niet normaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *