Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

‘FC Groningen moet vrezen voor wedstrijd zonder publiek’

FC Groningen moet mogelijk een wedstrijd spelen zonder publiek. Reden hiervoor is dat er vuurwerk is afgestoken in het duel tegen Fortuna Sittard. Ze hebben hier een straf voor gehad.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft FC Groningen voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard een onvoorwaardelijke geldboete van 10.000 euro gegeven en voor de wedstrijd tegen Excelsior een voorwaardelijke boete van 7500 euro, met een proeftijd van twee jaar. Maar bij die sanctie blijft het niet alleen als het opnieuw mis zou gaan.

Als er nog een keer vuurwerk wordt afgestoken, moet FC Groningen een wedstrijd zonder (een deel van het) publiek spelen en daar wil de club de supporters met een statement ze graag op wijzen. ‘Je schaadt niet alleen supporters en de club, maar ook de ploeg die de positieve steun van de supporters tijdens de komende wedstrijden zo hard nodig heeft’, laat de club op de eigen clubsite weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *