Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

De arrogantie van Ajax is totaal niet op zijn plaats

Journalist Valentijn Driessen heeft uitgehaald naar John Heitinga en de spelers van Ajax. Hij noemt het gedrag van de Ajacieden in aanloop naar ‘De Klassieker’ namelijk een treurig gebeuren.

Er heerste vorige week grootspraak bij Ajax, maar Feyenoord zegevierde met 2-3 in Amsterdam. Aanvoerder Orkun Kökcü deelde na afloop een sneer uit aan de rivaal. Driessen heeft daar begrip voor. “Ik vind het gedrag van die Ajacieden gewoon bijzonder treurig”, aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Driessen vervolgt in de podcast van de krant: “Als het nou ergens op gebaseerd is… Als je nou Union Berlin twee keer met 3-0 van de mat veegt en in de kwartfinale van de Europa League staat, dan heb je recht van spreken. Maar je bent uitgeschakeld door Union Berlin en wint van Cambuur, NEC en Sparta. Wat wil je dan?”

Volgens Driessen is er ‘totaal’ geen groei bij Ajax. “Wat is nou de bedoeling achter dit spel? Zit hier een idee achter? Ik heb het niet kunnen ontdekken.” De reactie van Kökcü is wat hem betreft terecht. “De arrogantie is totaal misplaatst, zeker in een seizoen als dit. Je moet ook weten wanneer je je nederig moet opstellen en niet te hoog van de toren moet blazen, zeker niet in deze uitgangssituatie waarin Ajax zit.”

2 gedachten over “De arrogantie van Ajax is totaal niet op zijn plaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *