Voetbalnotering

Voetbalnieuws uit binnen en buitenland

Van Basten uiterst kritisch op Ajacied: ‘Dit kan toch niet’

Analist Marco van Basten was al geen fan van Ajax-mandekker Calvin Bassey maar na de wedstrijd tegen Feyenoord al helemaal niet meer. Hij zag hem namelijk een afgrijselijke slechte Klassieker afwerken.

“Heb jij hem ooit zo slecht gezien dit seizoen?”, vraagt Van Basten in Rondo aan Rafael van der Vaart. “Dit kan toch niet? Hij doet er alles aan om de bal niet te hebben, hij speelt hem zo snel mogelijk af. Hij was helemaal de weg kwijt. Hij wist niet waar hij moest lopen en hij wist niet óf hij moest lopen.”

Van Basten benadrukt dat Bassey absoluut niet de enige falende Ajax-verdediger was. “Want Sánchez hoefde hem ook niet te hebben en Wijndal was ook weg. Timber is de enige die hem wil hebben. Op een gegeven moment ging Taylor hem halen, maar waar staat Ajax voor? Ajax staat voor voetbal van achteruit.”

Van der Vaart onderschrijft de visie van Van Basten. “Het is wel lekker als je trainer van Feyenoord bent en kunt zeggen: laat Bassey vrij. Een beetje achter hem aan lopen en dan geeft hij hem vanzelf aan ons. Dit was echt schandalig.”

2 gedachten over “Van Basten uiterst kritisch op Ajacied: ‘Dit kan toch niet’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *